Motmans en Van Havermaet gaan eigen weg

Na een samenwerking van zeven jaar binnen de groep Van Havermaet Groenweghe (VHG), gaat de HR-afdeling Motmans-Van Havermaet vanaf 1 januari 2015 haar eigen koers varen. Geert Motmans blijft wel de geprefereerde partner van VHG voor een groot aantal HR-diensten. VHG blijft daarnaast zelf actief in advies op vlak van tewerkstelling, en dit in de brede zin van het woord.

motmans en maurissenMotmans stapte in 2007 over naar VHG, om zo het pallet van diensten van de groep uit te breiden met HR-diensten. "En dat heeft een bijzondere meerwaarde opgeleverd voor onze klanten," zegt gedelegeerd bestuurder Jan Maurissen van VHG. "De groep VHG staat momenteel voor belangrijke investeringen. En daarbij moeten we keuzes maken. Enerzijds willen we ten volle blijven inzetten op onze kernactiviteiten. Anderzijds willen we de groei van de HR-afdeling niet in de weg staan, gezien de specifieke groeiplannen van Geert. Daarom hebben we dan ook gezamenlijk besloten om Geert Motmans en zijn team hun eigen weg te laten gaan."

Gelukkig

Geert Motmans bevestigt dat de 'scheiding' in een uiterst positieve sfeer verloopt. "Ik beschouw het als een spin-out van VHG," zegt Motmans. "Wij hebben zeven jaar de kans gekregen om te groeien onder de paraplu van VHG. Wij kijken er met tevredenheid op terug. Het is nu tijd om onze eigen weg te gaan en een eigen netwerkorganisatie op te zetten. Met Motmans-Van Havermaet zaten we ook al fysiek gescheiden van de rest van de groep. Bovendien kijkt het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) alsmaar nauwer toe op mogelijke vermenging met andere dienstverlening."

Toch scheiden de wegen van Motmans en VHG niet helemaal. "We blijven bevoorrechte partners," zeggen Maurissen en Motmans. VHG telt 175 medewerkers in de vestigingen in Hasselt, Genk, Herentals, Geel en Brussel. Motmans & Partners blijft in Hasselt gevestigd met 10 medewerkers.