Nieuws Limburg Muiterij in de mouterij: terreurbewind in Alken?

Muiterij in de mouterij: terreurbewind in Alken?

Muiterij in de mouterij: terreurbewind in Alken?

Het sociaal overleg bij bierbrouwer Alken-Maes draait compleet vierkant. Dat zegt de Limburgse tak van de christelijke bediendebond LBC-NVK. De bond spreekt van een “terreurbewind van de directie” en sluit acties in de vestiging van Alken niet uit.

Volgens de bediendebond eist de directie zeer veel flexibiliteit van de werknemers, “allemaal zogezegd als reactie op de slechte biermarkt”. De vakbond benadrukt niet tegen verandering en flexibiliteit te zijn, “maar niet ten koste van alles”.

Alken Maes“Het sociaal overleg moet worden gerespecteerd, anders kan je niet tot een consensus komen,” zegt Kristel Steegmans van LBC-NVK. “Alken-Maes veegt nu het overleg volledig van tafel en laat het personeel terugkeren naar een donkere tijd. Werknemers bang maken, hen onder druk zetten en individueel benaderen, dat kunnen wij niet accepteren.” De directie zou tevens eenzijdig hebben beslist dat de werknemers negen verlofdagen moeten inleveren. “We nemen het niet dat het bedrijf verlofdagen wil afpakken in een klimaat van almaar meer, langer en drukker werken en zonder kansen om deeltijds te presteren,” reageert de vakbond. “Een bedrijf kan niet eisen dat werknemers altijd en overal beschikbaar zijn en daar niets voor in ruil geven.”

“Het personeel gaat gebukt onder een directie die een terreurbewind voert en alle mogelijke voordelen en afspraken intrekt”, besluit Steegmans. De werknemers zullen zich de komende dagen beraden over de maatregelen die de directie voorstelt. “Acties zijn zeker niet uit te sluiten zolang de directie weigert om het sociaal overleg op een correcte manier te laten plaatsvinden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.