Nieuws Limburg Multifunctioneel bedrijvenpark van 55.000 m² in Lummen

Multifunctioneel bedrijvenpark van 55.000 m² in Lummen

Multifunctioneel bedrijvenpark van 55.000 m² in Lummen

De site waar tot voor kort Mobis Parts Europe gehuisvest was, krijgt dit jaar nog een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar Futurn en investeerder Hasco Invest (Francis Wanten) hebben het terrein 110.000 m² gekocht om en zullen de gebouwen met een vloeroppervlakte van 55.000 m² herontwikkelen tot een modern bedrijvenpark.

Mobis Parts Europe (verdeler van onderdelen voor Hyundai en Kia) kondigde al in 2014 de verhuizing aan van Lummen naar Beringen. Het distributiecentrum werd nadien uitgebaat door de internationale logistieke groep Neovia Logistics. Nu komt er dus een definitieve oplossing voor de site. Futurn ziet er heel wat potentieel in. Bovenop de ligging vlakbij het Klaverblad van Lummen zijn er bijkomende troeven zoals de uitstekende staat van de bestaande gebouwen en de mogelijkheid om alles op te delen in diverse units. Op de gronden rondom kunnen nog extra gebouwen worden neergezet.

Frederik Baert (Futurn): “De reconversie van dergelijke sites tot duurzame bedrijfsparken behoort tot onze core business. Op die manier zorgen wij ervoor dat tal van bedrijven, actief in de productie of logistieke sector, nieuwe mogelijkheden krijgen om verder te kunnen blijven groeien, ditmaal in Lummen.” Gunther Biddelo (ook van Futurn) vult aan: “Qua doelpubliek mikken wij op een breed scala aan bedrijven, vermits wij zowel een bedrijfsverzamelgebouw willen oprichten als bedrijven willen strikken die grote oppervlaktes nodig hebben. Met 55.000 m² aan beschikbare vloeroppervlakte is er veel mogelijk.”

Futurn verricht deze aankoop samen met partner Hasco Invest, de groep rond Francis Wanten (huidig voorzitter Voka Limburg). “Het is voor ons belangrijk dit soort ontwikkelingen samen te kunnen doen met een professionele partij zoals Futurn”, aldus Francis Wanten. “Dit dossier wordt een belangrijke, toonaangevende herontwikkeling voor de industrie in de regio Limburg.”

Momenteel zijn de eerste contacten gelegd met potentiële kandidaten. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van dit jaar van start te kunnen gaan met de aanpassingswerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.