Nieuws Limburg Multinational trekt portefeuille open voor Hasseltse technologie

Multinational trekt portefeuille open voor Hasseltse technologie

Multinational trekt portefeuille open voor Hasseltse technologie

Het Limburgse bedrijf e-motionlabs is overgenomen door het Zwitserse Bond Mobility, één van de snelst groeiende techstart-ups van Europa.

E-motionlabs werd in 2015 opgericht in Hoeselt door Cédric Langer. Sinds 2018 ontwikkelde het een communicatiemodule ter grootte van een USB-stick, die in nagenoeg elk elektrisch voertuig kan ingebouwd worden. Op een geconnecteerd platform worden (via IoT) gegevens verzameld over het voertuig, zoals de snelheid, de locatie, status van de batterij, enzovoort. Bij diefstal of vandalisme gaat er in de centrale een alarm af en kan vanop afstand ingegrepen worden om de elektrische fiets, scooter of auto buiten werking te stellen. E-motionlabs verhuisde naar de Corda Campus, waar de technologie verder werd verfijnd.

De overnemer is Bond Mobility, een aanbieder van e-bikes volgens een deel-systeem. Het bedrijf heeft de hoofdzetel in Zwitserland, en stelt de fietsen ter beschikking in steden als Zürich, Zug, Bern, München en Helsinki. Door e-motionlabs te kopen, zal de technologie geïntegreerd worden in de e-bikes die Bond Mobility aanbiedt.

“Toen we vijf jaar geleden aan deze uitdaging begonnen, streefden wij ernaar om micro-mobiliteit via een deelplatform waar te maken”, zegt Cédric Langer, CEO van e-motionlabs. “We hebben intussen veel geleerd omdat de industrie zich in alle richtingen snel heeft ontwikkeld. Maar nu komen de kennis over onze kerntechnologie en kernactiviteiten bij elkaar. We zijn verheugd om samen met Bond Mobility de volgende generatie te ontwikkelen van slimme, gedeelde micromobiliteit.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.