Nieuws Limburg Na de sigaren en textiel, nu IT-grootmacht in Neerpelt

Na de sigaren en textiel, nu IT-grootmacht in Neerpelt

Na de sigaren en textiel, nu IT-grootmacht in Neerpelt

Bechtle Direct, een grote verkooporganisatie voor allerlei hard- en softwaretoepassingen, heeft in Neerpelt de gloednieuwe kantoren officieel geopend. Zo’n 60 personeelsleden krijgen er een nieuw onderkomen.

Bechtle is een beursgenoteerde, Duitse multinational die via internet IT-benodigdheden verkoopt. De afdeling voor België, geleid door gedelegeerd bestuurder Ruth Wachelder, groeit als kool. Het eerste volledige boekjaar (2002) werd er zo’n 3 miljoen miljoen euro omzet geboekt, toen nog vanuit een kantoor in Hamont-Achel. Vandaag is de omzet meer dan vertienvoudigd.

De steile opmars zorgt telkens voor plaatsgebrek. Na een eerste verhuizing naar Neerpelt (Heerstraat), drong zich recent opnieuw een ruimere locatie op. Deze keer werd geopteerd voor een nieuwbouw aan het Knooppunt in Neerpelt. “Een plaats met een rijke economische geschiedenis, waar decennialang de sigarennijverheid floreerde en later textielfabriekjes voor werkgelegenheid zorgden in onze regio”, zegt burgemeester Raf Drieskens. “Deze site heeft alle kansen voor een hoogwaardige ruimtelijke en economische ontplooiing. Met de komst van Bechtle Direct wordt daar meteen invulling aan gegeven.”

Het nieuwe gebouw werd zopas officieel geopend. Zo’n 60 medewerkers zullen er voortaan hun boterham gaan verdienen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.