Nieuws Limburg Natuurgebied maakt plaats voor uitbreiding Essers

Natuurgebied maakt plaats voor uitbreiding Essers

Natuurgebied maakt plaats voor uitbreiding Essers

De provincieraad heeft een positief advies verleend om het regionaal bedrijventerrein in Genk uit te breiden ten voordele van de verdere ontwikkeling van logistiek bedrijf H.Essers. Het gaat om een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) dat de uitbouw van de logistieke farma-activiteiten van Essers moet mogelijk maken. In totaal wordt via dit GRUP 12ha natuurgebied omgezet naar industriegebied.

inge moorsGedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V): “Met het positieve advies wil de provincieraad vooral de uitbreidingsvraag van Essers ondersteunen. In het voortraject werden 18 alternatieven voor een uitbreiding of herlocatie van het bedrijf onderzocht, waaronder ook de Ford-site. Toch blijkt dat een concentratie van de activiteiten, aansluitend bij het huidige bedrijf, de voorkeur geniet.” Als reden hiervoor verwijst Moors naar de aansluitng op de andere activiteiten en administratie bij Essers.

Op de site aan de Transportlaan stelt het bedrijf momenteel 190 arbeiders en 290 bedienden
tewerk. Daarnaast zijn er ca. 400 chauffeurs gelinkt aan deze locatie. “De geplande uitbreiding biedt werk aan 230 mensen,” weet gedeputeerde Moors. “Tegelijkertijd zullen er ook bijkomende chauffeurs en een aantal bedienden moeten aangeworven worden. In totaal betekent dit een bijkomende tewerkstelling in Limburg van 400 mensen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.