Nieuws Limburg Nederlanders gebruiken dorpsplein uit Diepenbeek

Nederlanders gebruiken dorpsplein uit Diepenbeek

Nederlanders gebruiken dorpsplein uit Diepenbeek

De Nederlandse stichting Sinco uit Rosmalen heeft gekozen voor het Diepenbeekse internetplatform Cubigo om de inwoners dichter bij elkaar te brengen. Zij willen op deze manier een antwoord bieden aan problemen als vergrijzing, vereenzaming en vervreemding in hun gemeente.

“Het gaat in feite om een virtueel dorpsplein, waar inwoners vanop hun eigen computer thuis, videogesprekken kunnen voeren met familie, de afvalkalender van de gemeente kunnen raadplegen, broodjes kunnen bestellen bij de bakker of bijvoorbeeld ook hun bloeddruk kunnen meten en doorsturen naar de dokter,” legt Geert Houben uit van Aristoco, de firma die Cubigo heeft ontwikkeld. “Omdat het grote publiek hiermee moet kunnen omgaan, is Cubigo uiterst eenvoudig in gebruik, onder meer door de icoontjes op een touchscreen. Het is bovendien helemaal gratis.”

Aristoco is een spin-off bedrijf van de Universiteit Hasselt, en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke touchscreensoftware. Cubigo is één van de producten. Diverse bedrijven en instellingen in België, zoals de CM, het ACW, De Lijn en Uit In Vlaanderen zijn momenteel bezig met het uitwerken van projecten. Voor particulieren en verenigingen is het gebruik van Cubigo trouwens volledig gratis. “Je kan zelf registreren op www.cubigo.com om toegang te krijgen tot je eigen dorpsplein in jouw buurt,” geeft Geert Houben nog mee.

Een filmpje over het project kan je hier bekijken: httpv://www.youtube.com/watch?v=cW40AoctufM

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.