Nieuws Limburg "Nederlanders willen niet in België werken"

"Nederlanders willen niet in België werken"

"Nederlanders willen niet in België werken"

Vele bedrijven worden in hun groei nog steeds geremd door een gebrek aan arbeidskrachten. En als je vestiging aan de grens met Nederland ligt, kan je het helemaal op je buik schrijven… “Arbeiders zijn sowieso niet geneigd om veel verder dan 20 km van hun woonplaats op zoek te gaan naar werk,” zegt Marc Hegge, gedelegeerd bestuurder van Hegge nv in Hamont-Achel, waar ramen, deuren en allerhande metalen onderdelen worden gemaakt. “Voor een bedrijf in een grensgemeente, zoals wij, betekent dit dat ons potentieel aan werknemers zich voor 3/5 in Nederland bevindt. Maar daar wringt het schoentje, want om fiscale redenen is geen enkele Nederlander bereid om in België te komen werken. Dat maakt het voor ons extra moeilijk.”

En Hegge kan het werkvolk goed gebruiken, want voor 2011 wordt er een opleving van de conjunctuur verwacht. “Voor de utiliteitsbouw, en dan vooral de Brusselse kantorenmarkt, verwachten we een status quo,” zegt Hegge nog. “Maar in de toelevering van aluminium en stalen onderdelen zien we een positieve kentering. De integratie met Steel Service Center uit Bree, dat we afgelopen zomer hebben overgenomen, begint eveneens zijn vruchten af te werpen. Stap voor stap brengen we de bedrijfscultuur daar op één lijn met onze vestiging in Hamont-Achel.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.