Nieuws Limburg Nederlandse interesse voor Groep Bruyninx

Nederlandse interesse voor Groep Bruyninx

Nederlandse interesse voor Groep Bruyninx

De Limburgse autogroep Bruyninx staat in de etalage. Eigenaar Alcopa, een familiale holding uit Antwerpen, heeft aangegeven dat er een overnemer wordt gezocht voor de garages. Dat schrijft De Tijd. Het Nederlandse bedrijf Van Mossel zou kandidaat zijn.

De ondernemersfamilie Moorkens is met Alcopa al een hele tijd actief in de autosector, onder meer als invoerder van merken als Hyundai, Suzuki en Mitsubishi. Daarnaast worden via de retailtak Modis ook autogarages gerund van merken als Ford, Volvo, Hyundai, Opel, Toyota en Land Rover. Autogroep Bruyninx (Citroën, Peugeot, Alfa Romeo, Jeep, Fiat,…) behoort sinds 2015 helemaal tot deze structuur.

Volgens zakenkrant De Tijd heeft Moorkens nu de 30 garages van de groep (Modis) in het uitstalraam gezet. Kandiaat-koper zou de Nederlandse sectorgenoot Van Mossel zijn, die al 72 garages in portefeuille heeft. Maar dat is -nog volgens De Tijd- niet de enige kaper op de kust. Het is nu afwachten wie er voldoende centen op tafel legt.

(Een volledig verhaal over de consolidatie in de autosector, leest u morgen in Het Belang van Limburg)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.