Nieuws Limburg Nederlandse kasteelheer lokt Russische investeerders

Nederlandse kasteelheer lokt Russische investeerders

Nederlandse kasteelheer lokt Russische investeerders

De Nederlandse ereconsul en zakenman Constantijn van Vloten, die al 21 jaar woont in Chateau De La Motte in Groot-Gelmen, bemiddelt met Russische investeerders om projecten op te starten in het nieuwe industriegebied van Tongeren en op de site van Ford Genk. Dat heeft hij verteld in een interview met Het Laatste Nieuws. Van Vloten (rechts op de foto), die goede connecties heeft bij Poetin, zou ook zijn netwerk aanspreken om de boycot tegen het Haspengouws fruit op te heffen.

Van Vloten met Russische ministerVan Vloten (63) heeft een cateringbedrijf, waarmee hij permanent aanwezig is op toplocaties in Sint-Petersburg. Die opdrachten zijn het gevolg van jarenlange diensten die hij en zijn 600 medewerkers leverden aan Russische zakenrelaties in Nederland en België.

In zijn kasteel hangt een onderscheiding die hij van Vladimir Poetin heeft gekregen om zijn tevredenheid over de dienstverlening uit te drukken. Die connecties speelt hij uit. “Ik help iedereen die zaken wil doen in Rusland,” zegt hij in Het Laatste Nieuws. “En ik help ook Russen die hier willen investeren. Zo ben ik expliciet gevraagd om investeerders te zoeken voor Tongeren en de terreinen van Ford Genk. Verder bemiddel ik ook in conflicten. De fruitboycot ligt me nauw aan het hart. Omdat ik me ook Haspengouwer voel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.