Nieuws Limburg Nederlandse keten wil naar Genk komen

Nederlandse keten wil naar Genk komen

(Foto: Chris Nelis)

Nederlandse keten wil naar Genk komen

Epplejeck, een Nederlandse keten in artikelen voor de ruitersport, heeft een vergunning aangevraagd om zich te vestigen in Genk.

Ruim een week geleden maakte het Genkse stadsbestuur bekend dat er een Jumbo komt aan de Hasseltweg. Ook Colruyt en Delhaize bevestigden eerder al dat ze een vestiging langs dezelfde baan willen. Vooral de stroom aan passanten maakt de straat aantrekkelijk. Buurtbewoners zijn daar dan weer niet zo blij mee. Om aan die verzuchtingen tegemoet te komen, besliste de stad ruim een week geleden om geen vergunningen meer toe te kennen aan handelszaken die extra verkeer genereren.

Nu heeft Epplejeck echter een aanvraag ingediend om zich te mogen vestigen in het voormalige pand van sanitairgroothandel Schrauwen. “Epplejeck verkoopt uitrustingen voor paardensport”, weet burgemeester Wim Dries. “Zij gaan uit van 40 tot 80 klanten per dag. Om u een vergelijking te geven: Jumbo mikt op 1.100 tot 1.500 klanten per dag.” En dus is het waarschijnlijk dat de Nederlandse ruitersportwinkel toch een vergunning krijgt.

Het openbaar onderzoek is inmiddels afgesloten. Er zijn geen bezwaarschriften ingediend. “Het dossier zal de komende weken behandeld worden op het schepencollege ”, besluit Dries.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.