Nieuws Limburg Nederlandse kranten voortaan in Beringen gedrukt

Nederlandse kranten voortaan in Beringen gedrukt

Nederlandse kranten voortaan in Beringen gedrukt

De maandageditie van de Nederlandse kranten Dagblad De Limburger en Het Limburgs Dagblad is voor het eerst gedrukt bij Printing Partners in Beringen. Samen hebben ze een oplage van 140.000 exemplaren en bereiken ze maar liefst 80 procent van de krantenlezers in onze zusterprovincie. Het gaat om een belangrijk order voor de drukkerij, waar ook al titels als Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, De Standaard én de Wall Street Journal van de persen rollen. Samen met de zusterdrukkerij in Groot-Bijgaarden overschrijdt Printing Partners nu de oplage van 1 miljoen kranten per dag, waarmee het veruit de grootste drukkerij van ons land is.

Dagblad De LimburgerDagblad De Limburger en Het Limburgs Dagblad maken deel uit van Media Groep Limburg, het bedrijf dat onlangs werd overgenomen door Concentra. Eén van de gevolgen hiervan is dat de drukkerij in Heerlen wordt ontmanteld en gesloten en deze capaciteit dus naar België verhuist. Het gaat niet om de hele oplage van beide kranten. Zowat de helft wordt toevertrouwd aan Jansen Pers in Gennep, die voor de bedeling zorgt in Noord- en Midden-Limburg. Elke ochtend zijn er 2.000 bezorgers in Nederlands Limburg op pad om de kranten voor 7u30 te verdelen.

Printing Partners stelt 270 medewerkers tewerk, die op jaarbasis 80.000 ton papier bedrukken. De installaties behoren tot de modernste in de sector. Zo werd er de afgelopen jaren nog 15 miljoen euro geïnvesteerd in een verdere opwaardering. De helft van de verbruikte energie wordt opgewekt door een windmolen op het bedrijfsterrein in Beringen.

(Een gedrukt verhaal leest u dinsdag in Het Belang van Limburg).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.