Nieuws Limburg Negatief advies voor groot shoppingcenter in Beringen

Negatief advies voor groot shoppingcenter in Beringen

Negatief advies voor groot shoppingcenter in Beringen

Het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie heeft een negatief advies gegeven over de plannen om op de voormalige mijnterreinen van Beringen een nieuw shoppingcenter van 34.000 m² te bouwen. Het stadsbestuur van Beringen wordt daarmee onder druk gezet om de socio-economische vergunning voor het project niet toe te kennen.

Be-MINE is de naam van de voormalige steenkoolmijnsite in Beringen, die volgens een BPA uit 2000 volledig zal herbestemd worden met faciliteiten voor wonen, werken en recreatie. Ook de plannen voor een groot winkelcomplex maken hier deel van uit. Maar nu duidelijk is dat dit shoppingcomplex zo’n 34.000 m² in beslag zal nemen, en daarmee de overheersende attractiepool van het gebied moet worden, komt een protestbeweging op gang. Onder meer Unizo-Limburg verzet zich omwille van de concurrentie voor de bestaande handel en de verkeersproblemen die hierdoor zouden optreden. Ook omliggende gemeenten als Heusden-Zolder zijn tegen.

De stad Beringen is echter niet gebonden aan het advies van het Nationaal Sociaal Economisch Comité, en kan desgewenst toch een vergunning verlenen. De teneur in het schepencollege gaat in die richting. Schepen van Lokale Economie Ahmet Koç heeft al gezegd dat hij het nieuwe shoppingcenter in zijn totaliteit alle kansen wil geven. Het gaat concreet om een 100-tal winkels en horecazaken.

Unizo stelt inmiddels dat de helft van die oppervlakte al meer dan voldoende zou zijn. “Men zou hier beter KMO-units bouwen om startende bedrijven faciliteiten te bieden”, klinkt het daar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.