Nieuws Limburg Nelissen durft de 100 kilometer aan voor het goede doel

Nelissen durft de 100 kilometer aan voor het goede doel

Nelissen durft de 100 kilometer aan voor het goede doel

Nelissen Steenfabrieken viert dit jaar haar 99-jarig bestaan, maar maandag 1 juni staat alles in het teken van de 100. De fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen uit Kesselt vaardigt dan vier medewerkers af voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker. Nu ja, medewerkers. Ook CEO Burt Nelissen smeert zijn benen in en zal 40 kilometer lopen voor het goede doel.

De 100km-run is een loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele van kankeronderzoek. De eerste loper legt 40 kilometer af en neemt na een eerste rondje van 10 kilometer de tweede loper van het team mee die 30 kilometer op zich neemt. Nadien sluit de loper van 20 kilometer aan en tot slot die van 10 kilometer. De uitdaging en het groepsgevoel staan dus centraal. Met z’n vieren lopen ze samen over de finish na 100 dappere kilometers.

“Burt Nelissen loopt 40 kilometer. Hij is een ervaren loper die al een aantal marathons op zijn palmares heeft staan, dus voor hem is het vertrouwd terrein. Niels Moens doet de 30 kilometer, Jorg Brepoels de 20 en Hervé Seleck de 10”, zegt Roberta Melis van Nelissen Steenfabrieken. “Het engagement is enorm groot. De heren rijden bijna 400 kilometer heen- en terug om al lopend 100 kilometer te zwoegen en te zweten voor het goede doel.”

Warm hart

Kom op tegen Kanker zet sterk in op innoverend biomedisch onderzoek. Onderzoek met een directe impact op de patiënt en dat om commerciële redenen geen of onvoldoende steun krijgt van de farmaceutische industrie. Een belangrijk gegeven voor Nelissen, wat nu resulteert in de tweede actie op twee jaar tijd.

“Vorig jaar hebben we Kom op tegen Kanker voor een eerste keer gesteund, met een bedrag van 2.500 euro dat geschonken werd naar aanleiding van onze opendeurdag vorig jaar. We dragen niet alleen innovatie, co-creatie en duurzaamheid hoog in het vaandel, maar hebben ook een warm hart voor alle mensen. Daarom zullen onze vier mensen er zondag voluit voor gaan.”

Duwtje in de rug

Op 7 maart hield Nelissen haar opendeurdag in haar splinternieuwe hoofdkantoor. Zo werd Batibouw voor het eerst na jarenlange aanwezigheid links gelegd. Een bewuste keuze die een schot in de roos bleek te zijn, want maar liefst 600 bezoekers zakten af naar deze architecturale parel om enerzijds de showroom te ontdekken en anderzijds de geschikte bakstenen voor hun droomproject te kiezen.

“Die massale opkomst geeft ons alvast extra energie om die maandag een versnelling hoger te lopen”, besluit Burt Nelissen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.