Nieuws Limburg Nelissen geeft om talent van morgen

Nelissen geeft om talent van morgen

Nelissen geeft om talent van morgen

Niet alleen excelleert Nelissen Steenfabrieken al een eeuw lang als fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen, het bedrijf uit Kesselt groeit ook meer en meer uit tot kennisinstelling. Met een eigen Brick Academy en diverse stageplaatsen krijgt het talent van morgen er volop kansen aangeboden.

Recent heeft Nelissen Steenfabrieken de deuren van haar Brick Academy geopend. Studenten die architectuur of een andere opleiding met betrekking tot bakstenen volgen, vinden er alle kennis rond dit fascinerende bouwmateriaal.

“Onze eeuwenlange kennis bundelen en delen met de buitenwereld was al langer onze ambitie. De Brick Academy is daar het resultaat van”, zegt Roberta Melis van Nelissen Steenfabrieken. “Hoe zitten bakstenen in elkaar, welke bestanddelen komen er aan te pas, hoe verloopt het productieproces? Op die vragen krijg je hier een antwoord. Een bezoek aan de Brick Academy wordt bovendien gekoppeld aan een rondleiding in de fabriek.”

Vandaag zijn de bezoeken in beperkte mate en op aanvraag mogelijk, steeds in overeenstemming met de coronamaatregelen. Een aanvraag kan via roberta.melis@nelissen.be.

Bruisende geschiedenis

Verder biedt de locatie ruimte om vergaderingen te houden en om lezingen en opleidingen te geven. Je vindt er ook een tentoonstelling over de historiek van het bedrijf met onder meer voorwerpen uit het verleden, zoals een oud loon- en orderboek of een oude mal waarmee destijds stenen met de hand werden gemaakt.

Een andere blikvanger is een propeller van de Dornier, een Duits vliegtuig uit WOII dat door de geallieerden werd neergehaald precies op de plek waar Nelissen zich vandaag bevindt. “Verschillende stukken hebben we intact uit onze groeve gehaald en de propeller hangt vandaag in de Academy, een uniek stuk”, aldus Roberta.

Kansen bieden

Daarnaast biedt Nelissen geregeld stageplekken aan. Dit semester loopt Karolien Jorissen er stage. Zij is student International Business met specialisatie in marketing aan de Universiteit van Maastricht.

“Door corona kon mijn Erasmusperiode in Barcelona niet doorgaan en daarom bood de universiteit me twee opties aan: de gebruikelijke vakken afleggen of stage lopen. Mijn keuze was snel gemaakt”, verzekert Karolien. “Tijdens mijn zes maanden stage doorloop ik verschillende afdelingen, van de marketingafdeling tot de binnendienst, en leer ik de volledige werking van het bedrijf kennen. Dat geeft me ongetwijfeld voorsprong voor de toekomst.”

“Haar eerste weken zijn net achter de rug en je voelt dat haar jonge, frisse ideeën een meerwaarde bieden”, besluit Roberta. “We zijn blij dat we er allebei de vruchten van plukken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.