Nieuws Limburg Nelissen Steenfabrieken: 100 jaar, maar meer dan ooit springlevend

Nelissen Steenfabrieken: 100 jaar, maar meer dan ooit springlevend

Nelissen Steenfabrieken: 100 jaar, maar meer dan ooit springlevend

15 april 2021. Dag van de Medewerker. Ook bij Nelissen Steenfabrieken ging dat niet zomaar voorbij. Volgend jaar wil de specialist in gevelstenen en gevelisolatiesystemen uit Kesselt nog meer medewerkers vieren op deze dag. “Een eeuw oud, maar meer dan ooit springlevend. We zetten volop in op digitalisering en blijven op zoek naar nieuwe talenten om ons familiebedrijf te vervoegen”, vertelt Roberta Melis van Nelissen Steenfabrieken.

Om iedereen in de bloemetjes te zetten, kregen alle medewerkers van Nelissen een gepersonaliseerd Nelissen-doosje vol lekkere pralines cadeau. En of dat warm werd onthaald. Voor volgend jaar wil het familiebedrijf nog meer werknemers waarderen voor hun enthousiasme en harde werk. Zo heeft Nelissen onder meer een vacature voor HR officer lopen.

“We heten nieuwe talenten graag welkom in ons op-en-top familiebedrijf dat dit jaar haar 100ste verjaardag viert. Al een eeuw lang zetten we in op onze drie pijlers innovatie, co-creatie en duurzaamheid en daar slagen we alleen in met een topteam. We hopen dat topteam nu verder snel te versterken.”

Op de website van Nelissen kan je trouwens alle openstaande vacatures bekijken.

Niet stilzitten

Ook na een eeuw blijft Nelissen dus in volle groei. Begin 2019 nam het nog het gloednieuwe state-of-the-art hoofdkantoor aan de Kiezelweg in gebruik. Een architecturaal huzarenstukje met onder meer het Brixperience Centre. Dat is niet alleen hun showroom, maar ook een digitale experimenteerruimte voorzien van een RFID-tafel om nieuwe baksteencombinaties te realiseren. Ook is er het gebogen 180°-scherm waar modelgebouwen op levensechte grootte geprojecteerd kunnen worden.

“Meer dan ooit draait het rond customer centricity: we creëren bakstenen waar klanten behoefte aan hebben en laten het hen ten volle beleven. Daarnaast zetten we sterk in op het digitale luik. Op de website vind je natuurlijk ook onze Mix & Voeg-module waar je vanuit je luie zetel steencombinaties kan uittesten.”

Ook via www.nelissen100.be vind je bijzondere verhalen van Nelissen uit de voorbije 10 decennia.

Gloednieuwe samenwerking

Sinds kort startte Nelissen ook een samenwerking met 37 graden, een sociale coöperatieve uit Hasselt die het talent in de sociale sector mee tot uiting wil brengen. Mensen met een fysieke of mentale beperking creëren in samenwerking met lokale designers producten om tot een economische en maatschappelijke meerwaarde te komen. Voor Nelissen werden de Brick Bowls gemaakt, kleine kommetjes gebakken in drie soorten natuurklei en met een kwinkslag naar de baksteen.

“37 graden zoekt voortdurend naar partners die op zoek zijn naar een meerwaardeproduct en belang hechten aan lokale, duurzame spullen. Als familiebedrijf hebben zij ons hart helemaal veroverd. We zijn dan ook blij dat we op deze manier mee onze maatschappelijke stempel kunnen drukken”, besluit Roberta Melis.

Nelissen Steenfabrieken is al 4 generaties lang fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.