Nieuws Limburg New Lines laat stenen van Nelissen zweven

New Lines laat stenen van Nelissen zweven

New Lines laat stenen van Nelissen zweven

Wie een kijkje gaat nemen op Batibouw, moet zeker even langs de opmerkelijke stand van Steenfabrieken Nelissen uit Lanaken. De bakstenen en de hele stand lijken te zweven. Een Limburgs huzarenstukje met New Lines uit Genk als standenbouwer en Jan Hendrikx uit Houthalen als designer.

Nelissen BatibouwNelissen koos voor een creatieve aanpak van een doorgaans ’traditioneel’ product. In plaats van een aantal bakstenen muurtjes op de grond te plaatsen, werd een constructie bedacht die de bakstenen en de hele stand lijkt te doen zweven.

De hele constructie van 280 m² weegt niet minder dan 12 ton. Veertig elektrotakels houden de bakstenen in de lucht. “Op die manier creëren we een zeer open en luchtige sfeer,” zegt Matt Willems van New Lines. “We wilden als het ware de baksteen in de maag van de Belg wat lichter maken.”

Batibouw opent zaterdag de deuren voor het grote publiek. De beurs loopt tot zondag 2 maart. De stand van Steenfabrieken Nelissen is te vinden in hal 5 van Brussels Expo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.