Nieuws Limburg Neyens pimpt meubilair rusthuizen

Neyens pimpt meubilair rusthuizen

Neyens pimpt meubilair rusthuizen

Je bent al 25 jaar een klassieke stoffeerder die allerlei traditioneel meubilair opsmukt. De mot zit er een beetje in, er is dringend vernieuwing nodig. En dan… bingo! Je overnemer gooit het over een andere boeg, en het bedrijf beleeft weer hoogdagen…

Dat is het verhaal van Neyens Stoffering uit Meeuwen-Gruitrode, een atelier waar echte vakmensen op haast artisanale wijze salons, eetkamerstoelen en zitbanken restaureerden. Een aantal jaren geleden werd het bedrijf ovegenomen door Cornet Seating Systems uit Opglabbeek, die voor Neyens een nieuw gat in de markt zag. “De zorgsector groeit enorm sterk, maar de budgetten voor infrastructuur stijgen niet gelijkmatig,” zegt zaakvoerder Tom Cornet. “Zeker als het om overheidsinstellingen gaat, kunnen de subsidies erg lang aanslepen. Bovendien moet het geld vaak prioritair voor nieuw personeel worden aangewend. Vandaar dat er enorm veel interesse is van rusthuizen, ziekenhuizen en andere verzorgingsinstellingen om bestaand meubilair een tweede leven te geven. Renovatie kan immers 50% goedkoper zijn dan aankoop van nieuwe spullen. Dat hiermee ook de ecologische voetafdruk sterk verkleint, is nog een bijkomend argument.” Op de recente beurs voor heath-care in Brussel, liep het alvast storm voor het ‘gepimpte’ meubilair van Neyens. Een geslaagde transformatie dus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.