Nieuws Limburg Nick Kwanten (LIVIQ): innovatie in woningbouw

Nick Kwanten (LIVIQ): innovatie in woningbouw

Nick Kwanten (LIVIQ): innovatie in woningbouw

11_Kwanten NickLiviq uit Eksel maakt modulaire tuinkamers en woningen. Managing director Nick Kwanten verduidelijkt: Liviq zou niet bestaan hebben zonder ons innovatieproject. Ik was al een tijdje actief in de handel in bouwmaterialen waarbij we sterk focusten op nieuwe bouwmaterialen. Met die opgebouwde kennis wilden we meer doen en zijn we bewust op zoek gegaan naar innovatieve woonconcepten. In brainstormsessie zijn een aantal  gekke creatieve ideeën ontstaan voor modulaire woningbouw die aanvankelijk onmogelijk realiseerbaar leken. Door stelselmatig samen te werken met bouwkundig ingenieurs en externe designers hebben we die ideeën toch kunnen vertalen naar de praktijk en is een nieuw bedrijf, Liviq, ontstaan.

Onze modulaire tuinkamers en woningen zijn gebaseerd op snel opbouwbare concepten die naar eigen wens kunnen ingevuld worden.  Bij de woningen baseren we ons op een lichte staalstructuur die een uitvouwbaar bouwgeraamte heeft. Bij onze tuinkamer  werken wij met een aluminiumstructuur die ook modulair opbouwbaar is en die visueel heel strak is uitgewerkt: alle schroeven en de afwatering zijn in de structuur verwerkt zodat je die niet kan zien. Een groot voordeel van modulair bouwen is de snelheid:  alles kan geprefabriceerd worden in de fabriekshallen waardoor je ter plaatse heel snel kan bouwen met een minimum aan hinder voor de bouwheer die snel een eindresultaat ziet.

Het Innovatiecentrum Limburg heeft ons er eigenlijk bewust van gemaakt dat een kleinere firma zoals wij niet bang hoeft te zijn om te innoveren en hebben ons tijdens het innovatietraject begeleid.  Ook hebben onze bouwkundig ingenieur en  ikzelf de Innovatieschool gevolgd. Dat was een heel fijne ervaring waar we ondermeer brainstormingtechnieken en dergelijke hebben aangeleerd die we nu ook regelmatig toepassen. Met innovatie is er een nieuwe flow in de firma gekomen, onze mensen zijn fier op wat we doen. Positief tijdens het innovatietraject was zeker en vast het enthousiasme van de medewerkers en de feedback die we tussentijds van de markt kregen. Dat heeft ons  zeker gesterkt in ons innovatietraject. Uiteraard zijn er ook valkuilen geweest. We hebben geprobeerd om zo weinig mogelijk met milestones te werken omdat die ook demotiverend kunnen werken. Ook budgettair was het niet altijd gemakkelijk omdat de innovatie toch wel langer heeft geduurd dan we initieel gedacht hebben. Op die moeilijke momenten is het heel belangrijk dat er vanuit het management een sterke visie is en heel groot geloof in het eigen project.

Bekijk hier interview met deze Innovatieheld

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven met innovatieplannen door o.a. een cursus innovatiemanagement aan te bieden.

Meer weten over onze diensten?
Surf naar www.innovatiecentrum.be

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.