Nieuws Limburg Nieuw: academie voor Limburgse groeibedrijven

Nieuw: academie voor Limburgse groeibedrijven

Nieuw: academie voor Limburgse groeibedrijven

UHasselt SEE (School of Expert Education) en Paquay & Associates, het expertiseburau van Matty Paquay, richten samen de Growth Academy op. In dit nieuwe instituut zullen de partners samen actieve workshops, masterclasses en langere opleidingen uitwerken, op maat van ondernemers van snelgroeiende bedrijven uit de Euregio.

Voor de UHasselt is het opstarten van de Growth Academy een stap in het plan om nog meer uit te groeien tot een Civic University, met andere woorden, tot een universiteit met diepe wortels in het maatschappelijke en economische weefsel van de regio. “Deze regio ontwikkelt zich nu al sterk als een plek voor starters en groeibedrijven”, zegt Stefan Coenen, directeur van UHasselt SEE. “Daar voegen we graag een dimensie aan toe, door in de Growth Academy een aangepast, praktijkgericht opleidingspakket voor de groeiende bedrijven aan te bieden.”

Boost
Dit opleidingsaanbod is mee uitgewerkt door Matty Paquay, die als oprichter van Paquay & Associates, al jarenlang bedrijven begeleidt in hun groeiproces. “Veel ondernemingen zijn op zoek naar inzichten en kennis”, zegt hij. “Terecht, want vaak blijven ze onder hun potentieel omdat ze bepaalde problemen niet snel genoeg herkennen en opgelost krijgen. Met de Growth Academy spelen we in op de behoefte naar snelle, efficiënte oplossingen. De unieke combinatie van academische expertise en praktijkervaring kan voor heel wat bedrijven voor een fundamentele boost zorgen.”

Een ook Stefan Coenen is ook erg tevreden met het nieuwe initiatief: “Het viel ons op dat de studenten van Matty soms beter wisten hoe het businessmodel van een bedrijf kon worden bijgestuurd dan de ondernemer in kwestie zelf. Die lacune in kennis is nochtans een reële behoefte bij ondernemers. Met de Growth Academy komen we hier in tegemoet. Voor ons is het belangrijk om in onze opleidingen altijd de link met de werkvloer te kunnen maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.