Nieuw bedrijf gaat uitsluitend apps ontwikkelen

Appmax

is de naam van een gloednieuw bedrijf dat de zaakvoerders van 2 Limburgse ondernemingen samen hebben opgericht om ‘apps’ op maat te gaan maken. Pascal D’Helft van webbedrijf Sanmax in Opglabbeek en Bart Jansen van telesecretariaat Offitel in Genk willen hiermee inspelen op de huidige en toekomstige behoefte aan eenvoudige toepassingen die het leven van de mobiele internetgebruiker makkelijker maken.

[caption id="attachment_11750" align="alignleft" width="300" caption="Pascal D'Helft (links) en Bart Jansen (rechts)."][/caption]

Apps zijn softwaretoepassingen die via iPads, smartphones en andere multimediakanalen kunnen gebruikt worden. “Vooral handige dingen die het leuk en efficiënt maken om via draagbare toestellen op het internet te gaan,” legt Pascal D’Helft uit. “In de zogenaamde App Store van Apple zijn er zo’n 600.000 beschikbaar, en ook Microsoft of Blackberry bieden duizenden apps aan. Toch zijn er ook heel wat bedrijven en organisaties die software op maat willen om via hun telefoon of tablet te gebruiken. Daar willen wij nu met Appmax op inspelen.”

“We zijn voor zover we weten het eerste bedrijf in Limburg dat zich hier integraal op gaat focussen,” vult Bart Jansen aan. “We geloven sterk dat de markt heel snel in deze richting gaat evolueren. Snel, eenvoudig, flexibel en mobiel… dat zijn voor ons de sleutelwoorden.”

Het nieuwe bedrijf zal een locatie huren op het industrieterrein van Opglabbeek. “We zoeken momenteel volop naar ontwikkelaars,” zegt Pascal D’Helft nog. “In dat opzicht zijn we blij dat de PHL een specialisatiejaar rond het bouwen van apps gaat inrichten. Tot we ons team van eigen mensen compleet hebben, zullen we tevens freelance specialisten engageren.”