Nieuws Limburg Nieuw bedrijf kan 100 meter ondergronds kijken

Nieuw bedrijf kan 100 meter ondergronds kijken

Nieuw bedrijf kan 100 meter ondergronds kijken

GroundXplorer is een nieuw bedrijf uit Houthalen-Helchteren dat een techniek heeft ontwikkeld om beelden van de ondergrond te maken. Met zijn uitvinding slaagt zaakvoerder Gert Moermans erin om tot 100 meter diepte 2D- en 3D-beelden te schieten. De toepassing, die GroundXplorer werd gedoopt, kan bijvoorbeeld nuttig zijn om voorafgaand aan bouwwerken, vast te stellen waar zich oude funderingen, leidingen, grondwater of historisch vervuilde grondlagen bevinden. Ingenieur Gert Moermans deed eerder ervaring op in de mijnbouw, en kent alles van gasopslag in de ondergrond. De opmetingen die hij met de GroundXplorer doet, gebeuren op basis van elektrische weerstand.

Gert Moermans (links) en Ivan Thijs (Bryo).

Voor de verdere uitbouw van zijn beloftevolle onderneming, heeft Gert Moermans zich ingeschreven voor BRYO, een netwerk van jonge ondernemers die via workshops en individuele begeleiding de fundamenten van hun bedrijf gestalte willen geven. Het door Voka ondersteunde project is zopas een nieuwe cyclus opgestart met 36 veelbelovende starters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.