Nieuws Limburg Nieuw bedrijf zal congressen naar Limburg halen

Nieuw bedrijf zal congressen naar Limburg halen

Nieuw bedrijf zal congressen naar Limburg halen

To The Point Events, het gekende eventkantoor uit Hasselt, gaat 2 splinternieuwe divisies opstarten. Enerzijds zal het succes van de hybride events (combinatie van live en digitaal) een blijver worden, terwijl anderzijds een nieuwe afdeling voor MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exibitions) wordt opgericht om een publiek van zakelijk toerisme naar Limburg te lokken.

“We moeten een kat een kat noemen”, steekt zaakvoerder Bart Koninckx van wal. “Toen corona uitbrak was ons orderboek volledig leeg. Een vlot draaiend bedrijf, met enthousiaste medewerkers, in volle groei, had ineens géén werk meer. Niks. Nada. De enige uitweg was om ons te heruitvinden. Dat hebben we gedaan door alle mogelijke alternatieven op te zetten: het coronaproof organiseren van examens (voor UHasselt), de organisatie van kinderkampen, het Corda Theater, de lancering van onze ‘tribe-boxen’ om videomeetings op te vrolijken, de start van bedrijfs-tv,… Noem maar op. We hebben het allemaal in de praktijk gebracht om toch enige omzet te genereren en onze mensen aan boord te houden.”

Van de nood wordt nu een deugd gemaakt, waarbij de afdeling MICE wordt verzelfstandigd tot nieuwe bedrijfstak. “Met Jan Reggers hebben we een ervaren professional binnengehaald, die in dit segment meer dan 10 jaar internationale ervaring in de weegschaal werpt”, aldus CEO Bart Koninckx. “Hij moet ons loodsen naar de volgende fase in ons groeiproces met de organisatie van grootschalige, internationale meetings.”

TTPE is dus vastberaden om heel wat meerdaagse events zoals congressen, seminaries en beurzen naar Hasselt te halen. “Zeker als de gloednieuwe Corda Arena klaar is, hebben we hier een unieke infrastructuur om een groot internationaal publiek naar hier te loodsen. De bezoekers spenderen graag hun geld aan zowel het event, als privé aan de plaatselijke horeca, winkels en andere ontspanningsmogelijkheden. We kunnen zo de economische impact van het congrestoerisme tastbaar maken voor Limburg. En dat is mooi meegenomen om de coronacrisis te bedwingen. Onze ‘tribe’, die met 5 nieuwe mensen is versterkt tot een team van 5 vrouwen en 4 mannen, is helemaal klaar om -net zoals in de voorbije 15 jaar- potten te breken”, aldus Koninckx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.