Nieuws Limburg Nieuw bedrijf zorgt voor maximale doorstroming

Nieuw bedrijf zorgt voor maximale doorstroming

Nieuw bedrijf zorgt voor maximale doorstroming

Poetskracht is de naam van een nieuw bedrijf dat is opgericht door een sociale én een reguliere onderneming. De Vlaamse primeur is voor IN-Z en Groep Vandeweyer uit Genk, die door de samenwerking streven naar een maximale doorstroming van mensen in de sociale tewerkstelling.

Soop, zo heet de vzw van IN-Z, die al enkele jaren een maatschappelijke rol opneemt in de schoonmaaksector. Mensen die het moeilijk hebben om werk te vinden, kunnen onder begeleiding aan de slag bij Soop. Deze vzw wordt nu omgevormd tot een cvba, waarbij Groep Vandeweyer voor 50 procent instapt. De bedrijvengroep rond ondernemer Luc Vandeweyer is ook al jaren actief in de schoonmaak en ziet de kans schoon om de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen.

“De krachtenbundeling, die uniek is in Vlaanderen, moet ervoor zorgen dat de mensen uit de sociale tewerkstelling allemaal doorstromen naar een vaste job in het reguliere arbeidscircuit”, zegt Luc Vandeweyer. “Onze coöperatieve vennootschap is gericht op medewerkers die door een intensieve begeleiding hun talenten kunnen ontwikkelen en zo zichzelf klaarstomen voor een job in één van onze commerciële bedrijven. Het doel is om echt iedereen te helpen om via deze weg vast werk van onbepaalde duur te vinden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.