Nieuws Limburg Nieuw bedrijvenpark start in Maasmechelen

Nieuw bedrijvenpark start in Maasmechelen

Nieuw bedrijvenpark start in Maasmechelen

De vastgoedgroep Futurn, waar de firma Mathieu Gijbels één van de partners van is, gaat op de bedrijfsgrond van het voormalige Profiel Service in Maasmechelen een nieuw bedrijvenpark bouwen. “Op het terrein van 5 ha zullen in diverse fases 29 kant-en-klare units voor kmo’s worden gebouwd,” vertelt Gunther Biddelo, één van de vennoten. “Dit zal zo’n 10.000 m2 in beslag nemen. Daarnaast is er ruimte voor een gebouw op maat van een grote industriële klant, en zullen we ook de 5000 m2 van de bestaande gebouwen helemaal omvormen tot gebruiksklare units.” De bouwaanvraag is momenteel in behandeling, zodat Futurn hoopt kortelings met de eerste fase te kunnen starten. De totale investering zal zo’n 10 miljoen euro bedragen.

Project in Tongeren
Futurn, afgeleid van de woorden Future en U-Turn (een U-bocht naar de toekomst), heeft intussen zo’n 12 projecten op stapel staan in heel België. “In Limburg hebben we ook in Tongeren nog iets mooi in petto,” aldus nog Gunther Biddelo. “Op een braakliggend terrein aan de Prinsenweg (industriezone Overhaem), kunnen we nog een maatproject realiseren van 22.000 m2. Er zijn enkele offertes lopende voor delen hiervan, gaande van 5000 tot 10.000 m2.”

Tot slot nog dit: de vennootschap Immopro, die door Gijbels werd gebruikt om de immo-activiteiten te runnen, zal helemaal opgaan in het nieuwe project Futurn.

Mathi Gijbels, ceo van Gijbels en managing partner van Futurn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.