Nieuws Limburg Nieuw bommetje in Limburgs advocatenlandschap

Nieuw bommetje in Limburgs advocatenlandschap

Nieuw bommetje in Limburgs advocatenlandschap

Xavier D’Hulst uit Kortrijk, één van de oprichters van het bekende Belgische advocatenkantoor Monard-D’Hulst, sluit zich met vier andere advocaten aan bij Odigo Advocaten in Hasselt. Volgens Jan Coninx van Odigo is de samenwerking vooral in gang gezet door de jongere advocaten. Gevolg is alvast dat Monard-D’Hulst van naam zal moeten veranderen.

Bij Odigo komen Xavier D’Hulst en Luc Kenis alvast een aantal ‘oude bekenden’ tegen. In september 2013 verliet een aantal advocaten van de Hasseltse vestiging van Monard-D’Hulst om aan te sluiten bij Odigo. Onder hen ook Piet Carlier, één van de mede-oprichters van Monard-D’Hulst.

Voor Odigo (Grieks voor wegwijzer, gids) betekent de aansluiting van D’Hulst alvast een flinke uitbreiding. De 12 advocaten en 4 adminstratieve medewerkers sterk, krijgen er ineens 11 advocaten en 5 medewerkers bij. Odigo zal vanaf begin volgend jaar zo over drie vestigingen beschikken (Hasselt, Kortrijk en Gent) en 12 vennoten tellen op gelijkwaardige basis.

Piet CarlierJongeren
“We zijn niet enkel complementair, maar we koesteren ook dezelfde visie, die gestoeld is op een direct contact en maatwerk voor de klant,” zegt Piet Carlier (foto). “En dat heeft de doorslag gegeven voor een nauwe samenwerking.” Volgens vennoot Jan Coninx van Odigo zijn het vooral de jongere advocaten van beide kantoren die mekaar gevonden hebben en één en ander in gang hebben gezet. “Het doet deugd dan steun te krijgen van de meer ervaren collega’s,” zegt Coninx. “Beide kantoren zijn actief in een Euregio, en ook dat heeft een rol gespeeld.”
“Het is een keuze voor verjonging en vernieuwing,” voegt Xavier D’Hulst er aan toe. “Onze jonge advocaten krijgen zo een toekomstgericht perspectief.”

Monard

Monard-D’Hulst kwam destijds tot stand door de fusie van het Hasseltse kantoor Monard met D’Hulst uit Kortrijk. De combinatie wist later uit te groeien tot één van de belangrijkste onafhankelijke Belgische advocatenkantoren, met vestigingen in Hasselt, Brussel, Antwerpen, Kortrijk en Gent, goed voor ruim 100 advocaten.

Erik Monard, stichter en gezicht van Monard-D’Hulst, is niet verbaasd dat het Kortrijkse kantoor van Xavier D’Hulst voor een andere partner kiest. “De raad van bestuur van Monard-D’Hulst besliste eerder al dat de Kortrijkse vestiging niet meer tot onze nieuwe structuur kon behoren. Het was voor ons al langer duidelijk ze niet dezelfde toekomstvisie deelden en niet op dezelfde golflengte zaten,” zegt Erik Monard in een reactie. “Maar dat ze aansluiten bij Odigo was mij niet bekend.”

Gevolg is alvast dat Monard-D’Hulst van naam zal moeten veranderen. “Dat lag al langer op tafel,” zegt Monard. “We verliezen weliswaar de helft van onze naam, maar slechts 10 procent van ons kantoor. Monard-(D’Hulst) telt nu kantoren in Hasselt, Brussel, Antwerpen en Gent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.