Nieuws Limburg Nieuw businesspark in Hasselt opent met kleppers

Nieuw businesspark in Hasselt opent met kleppers

Nieuw businesspark in Hasselt opent met kleppers

Op het terrein waar Het Belang van Limburg wordt gemaakt, verrijst weldra een gloednieuw businesspark. Ontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed hebben het startschot gegeven voor de herbestemming van de site, die 7,5 hectare groot is. Naast kleppers als Mediahuis Limburg (waar de krant en deze website toe behoort) en Carglass (dat het nieuwe hoofdkantoor hier zal onderbrengen) zal het bedrijvenpark straks plaats bieden aan tientallen kmo’s van divers pluimage.

Futurn en DMI Vastgoed hebben begin vorig jaar al een overeenstemming met Concentra/Mediahuis bereikt over de verkoop en ontwikkeling van deze grote zichtlocatie aan de Herkenrodesingel. Het masterplan is nu uitgewerkt en klaar voor uitvoering. Het gaat over het gebied tussen de gebouwen van garagegroep Delorge en de zone voor de gevangenis, waar momenteel wordt gebouwd voor politie en brandweer.

De plannen zijn van de hand van ELD Partnership en MaMu Architects. Voor Carglass en Mediahuis zijn al gebouwen op maat uitgetekend. Die zullen gebouwd worden door respectievelijk Mathieu Gijbels en Democo.

De twee trekkers moeten vervolgens andere kopers en huurders enthousiasmeren om hier een nieuwe vestiging op te starten. Naast de kantoren en units voor kmo’s, worden er gemeenschappelijke faciliteiten opgetrokken voor onthaal, parking, vergaderingen, etc.

“De Herkenrodesingel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats voor toonaangevende bedrijven”, zegt Frederik Baert, Managing Partner bij Futurn. “De Concentra-site is het laatste nog te ontwikkelen terrein langs dit deel van de Hasseltse ring. Het is dan ook een unieke – en laatste kans – voor bedrijven om zich hier op een zichtlocatie te vestigen.”

Tot slot wordt er via een wedstrijd een nieuwe naam gezocht voor deze site. Er vallen citytrips van 500 euro te winnen via deze website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.