Nieuws Limburg Nieuw fietsmerk kiest sleutelaars in Limburg

Nieuw fietsmerk kiest sleutelaars in Limburg

Nieuw fietsmerk kiest sleutelaars in Limburg

Het nieuwe elektrische fietsmerk Ellio kiest voor de assemblage van hun speed pedelecs voor het Limburgse maatwerkbedrijf Bewel. Het doel is om volgend jaar meer dan 2.000 fietsen uit de fabriek te laten rollen.

Ellio is een nieuw (Vlaams-Brabants) merk van elektrische fietsen en speed pedelecs. De eerste 100 fietsen zijn verkocht, de productie van de volgende 250 start weldra op. En dus zijn er veel geschoolde handen nodig om de diverse onderdelen te assembleren tot alles op wieltjes loopt. Enter Bewel, dat al een fietsatelier heeft, en ook voor andere merken de assemblage verzorgt.

“Wij nemen het hele proces voor onze rekening: van de aanlevering van de componenten tot en met de kwaliteitscontrole van het afgewerkte product”, vertelt Johan Bongaerts, algemeen directeur bij Bewel. “We hebben ook met Ellio meegedacht over het ontwerp, zodat het zo efficiënt mogelijk vertaalbaar was naar de eigenlijke productie.”

Commercieel directeur Tom Ketels vult aan: “Een speed pedelec is geen vanzelfsprekend product om te assembleren. Drie types assemblage komen samen: manueel, mechanisch en elektrisch. Het is meer dan componenten in elkaar zetten. Het is ook de aandrijving integreren, de schijfremmen afstellen, enzovoort. En aangezien het om een gehomologeerd product gaat, is ook ons eigen team voor de kwaliteitscontrole aan zet. Dat alles volgens de ISO-normen.”

Ellio stapt met de nodige ambitie in dit partnership. Medeoprichter Jorrit Heidbuchel: “De ontwikkeling van onze speed pedelec gebeurde volledig in België. Voor ons was het logisch dat we ook de productie hier zouden houden. Onze eerste batch van 100 Ellio’s was in een maand uitverkocht. Voor volgend jaar plannen we samen met Bewel minimaal 2.000 fietsen te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.