Nieuw hotel in Genk: robots welkom voor winterslaap

Hendriks Machines, actief in de verkoop en het onderhoud van tuinmachines, gaat bovenop de hoofdvestiging in Helchteren, een tweede filiaal openen. Blikvanger van de nieuwe zaak die op 1 juni in Genk van start gaat, is een hotel voor robotmaaiers. Hendriks haalt in de herfst de machines op, onderhoudt ze en stockeert ze tijdens de wintermaanden.

Koen Hendriks is een technieker in hart en nieren. Al in zijn studententijd herstelde hij in de garage van zijn ouders allerlei machines, vooral grasmaaiers. Als gelicentieerd vliegtuigtechnieker was hij snel thuis in het opzoeken van specificaties, werkprocedures, onderhoudsschema’s, enzovoort. "De eerste klanten kwamen al snel, en ze bleven komen...", lacht Koens. "Het was dan ook een logische stap om in 2017 een eigen onderneming op te zetten: Hendriks Onderhoud, later aangepast tot Hendriks Machines. Want met de opening van een winkel in 2018 in Helchteren, werd de onderhoudsservice uitgebreid met de verkoop van allerlei tuinmachines. Het is vooral als verdeler van het merk Husqvarna dat we steeds verder zijn gegroeid. Het gamma is intussen aangevuld met andere merken tot een compleet aanbod voor zowel particulieren als professionals."

Hendriks Machines is nu klaar voor een volgende stap, en dat is een tweede vestiging. "In Genk gaan we ons nog meer focussen op onze specialiteiten, met name robotmaaiers en accumachines. Bijkomend doen we er machines voor tuinaanleg bij, zoals minitractoren met alle aanbouwdelen."

Opvallend: ook in Genk zal Hendriks uitpakken met een 'Automower Hotel'. "Het is een service die we bieden aan onze klanten van robotmaaiers", legt Koen Hendriks uit. "We gaan de machines na het maaiseizoen ophalen bij onze klanten, zorgen voor het winteronderhoud, en stockeren vervolgens de machine bij ons tot de eerste maaibeurt zich in de lente opdringt. Zo is de klant gedurende de hele winter ontzorgd." Hendriks Machines opent in Genk op 1 juni.