Nieuws Limburg Nieuw Limburgs product: single malt whisky

Nieuw Limburgs product: single malt whisky

Nieuw Limburgs product: single malt whisky

In brouwerij- en alcoholstokerij Wilderen (Sint-Truiden) is vrijdag met de Wild Weasel de eerste Limburgse whisky voorgesteld. De drank is vernoemd naar een nest wezels die hun thuis gevonden hebben in de metershoge schoorsteen op het domein. Het gaat pas om de derde single malt whisky in België gestookt.

Niet zonder enige trots stelden eigenaars Mike Janssen en Roniek Van Bree samen met stoker Roland Vanderlinden hun nieuwste distillaat voor. “In augustus 2011, een maand na de opening, rijpte dit idee. Na veel geëxperimenteer zijn we nu drie jaar en een dag later tot deze op oude eiken Jack Daniels- en Buffalo Distilleryvaten gestookte drank gekomen. We hebben lang over de naam gedacht en zelfs een wedstrijd willen uitschrijven. Totdat we de wezels zagen aan de schoorsteen was de naam snel gekozen. En wild om dat staat voor Wilderen en iets wat we hier ook willen zijn,” aldus Mike Janssen.

wilderen whiskyDrie types
Er is keuze uit drie Wild Weasels: de cask strenght of de whisky op de sterkte zoals hij uit de vaten komt. Goed voor slechts 20 flessen (70 cl) per maand met een alcoholpercentage van 62,7 %. Daarnaast is er de single malt of cask (46 %) waarvan er maandelijks 300 op de markt komen. Tot slot is er de blend (40 % en 800 flessen). “We hebben veel geproefd en getest waarmee we onze whisky zouden mengen om een goede blend te krijgen. Uiteindelijk zijn we het niet zo ver moeten gaan zoeken. Het gebeurt met een drank van Distellerie Radermacher, net ver over de taalgrens in Raeren. Een verrassend effect en een mooi Belgisch product,” beschrijft Janssen.

GH

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.