Nieuws Limburg Nieuw Limburgs product: zwevende flesjes

Nieuw Limburgs product: zwevende flesjes

Nieuw Limburgs product: zwevende flesjes

Iedereen kent het probleem van een overvolle koelkast waar je nog amper iets extra bij kan steken. C.Melectrix, een ‘small business project’ van 6 PXL-studenten, heeft een oplossing gevonden. “We hebben magneten verwerkt in een kunststofplaatje,” zegt commercieel directeur Cedrik Adryan. “Als je dat plaatje binnen in je koelkast aan de bovenzijde bevestigt met een dubbelzijdige kleefstrip, dan kan je er alle producten met metalen kroonkurkjes of deksels tegenaan plakken. Neem bijvoorbeeld flesjes frisdrank of bier: als die bovenaan in je koelkast hangen, dan komt er heel wat extra ruimte vrij onder die flesjes. Op die manier helpt onze drankhouder je je koelkast optimaler te vullen.”

zwevende flesjesDe drankhouder kreeg de naam Magnetix en is ontstaan door een samenwerking van de studenten met een aantal Limburgse bedrijven zoals Freal Metaalbewerking (Sint-Truiden), Vanacken Metaalconstructies (Nieuwerkerken), en PHM Engineering (ook Sint-Truiden). “Dat hielp ons om de kosten te drukken en was bovendien heel leerrijk, want door die contacten leren we ook echt hoe het bedrijfsleven in elkaar zit,” aldus de studenten.

Het gadget is te koop voor 9 euro via het e-mailadres c.melectrix@outlook.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.