Nieuws Limburg Nieuw logistiek centrum goed voor 250 jobs

Nieuw logistiek centrum goed voor 250 jobs

Nieuw logistiek centrum goed voor 250 jobs

Op het industrieterrein in de Dellestraat in Lummen wil logistieke dienstverlener Montea een milieuvriendelijk distributiecentrum bouwen van meer dan 30.000 m2. De investering is goed voor 250 nieuwe banen.

Montea bouwt logistiek vastgoed en verhuurt of leaset de gebouwen vervolgens aan de eindgebruikers. Een nieuw project dat op stapel staat, situeert zich in de industriezone LUmmen/Zolder, waar het bedrijf naast Bosal een terrein van 5,4 hectare gaat aanboren voor een grote investering.

Het magazijn zal ongeveer op 28.500 m2 groot zijn, aangevuld met 3.200 m2 kantooroppervlakte. Op de plannen zijn 26 laad- en loskades getekend. Er zullen 250 mensen tewerkgesteld worden.

Opvallend is dat de investeerders er het eerste ‘fossielvrije’ gebouw voor logistieke activiteiten in België van willen maken. Een groendak, warmtepompen, zonnepanelen en andere milieuvriendelijke technieken moeten zorgen voor deze primeur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.