Nieuws Limburg Nieuw: online teambuilding die leuk is

Nieuw: online teambuilding die leuk is

Nieuw: online teambuilding die leuk is

De Limburgse ondernemers Dries Maes en Thijs De Boevere hebben de krachten gebundeld om een nieuw concept uit te dokteren. Om de interactie en het sociaal contact van werknemers te herstellen, werd een ‘scavenger hunt’ uitgewerkt die -indien gewenst- ook volledig online kan gespeeld worden. “Het is een competitie met diverse levels, waarbij fun, communicatie, interactie, samenwerken en logisch nadenken de sleutelwoorden zijn”, aldus het duo dat zich verenigd heeft in DeMa Events.

“We merken dat heel veel mensen hunkeren naar sociaal contact met hun collega’s”, zegt Thijs De Boevere. “Tijdens het thuiswerk is er een gemis ontstaan, dat zelfs voor degenen die vandaag al terug op kantoor gaan werken, nog niet is weggeëbt. De afstand is de afgelopen maanden sterk vergroot door een gebrek aan de ‘koffieklets’ en andere vormen van informele babbels. Nochtans is dat broodnodig voor de cohesie, en dus ook voor de prestaties van het team.”

Als oplossing is het duo gaan sleutelen aan een formule, die zowel online als op een fysieke locatie mensen kan samenbrengen. “Onze scavenger hunt is een zoektocht waarbij je allerlei opdrachten moet voltooien en items moet zoeken”, vertelt Dries Maes. “Spelenderwijze kunnen de medewerkers elkaar beter en op een andere manier leren kennen. Bedoeling is vooral dat ze heel veel interactie hebben op een leuke, losse manier. De competitie bestaat uit verschillende levels waarbij fun, communicatie, interactie, samenwerken en logisch nadenken aan bod komen. Uiteraard zal iedereen ook af en toe eens uit zijn comfortzone moeten komen.”

De scavenger hunt kan op meerdere manieren georganiseerd worden. “Helemaal corona-proof, waarbij de medewerkers volledig remote de teambuilding doen, een combinatie die gedeeltelijk on-site én remote verloopt, of volledig op een fysieke locatie kan ook, uiteraard met inachtneming van de geldende coronavoorschriften”, zo besluit het ondernemende duo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Genk
Genk

Nico stapt in Annelies & Co

Annelies Bakos en Nico De Baerdemaeker bundelen voortaan de krachten in het 'human engagementbedrijf' Annelies & Co. Sinds kort hebben… Lees meer

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer