Nieuw opleidingsinstituut van start in Houthalen

NOA Trainings, een opleidingsinstituut voor sectoren als de bouw, voeding, metaal, logistiek en transport, opent volgende maand een vestiging in Houthalen-Helchteren. Het is na Turnhout de tweede uitvalsbasis voor NOA Trainings. "De uitbreiding richting Limburg ligt voor de hand, aangezien 80 procent van onze vaste trainers uit Limburg komt en we potentieel zien in deze provincie," zegt zaakvoerster Ingrid Nys.

NOA Trainings zal zich vestigingen in de gebouwen van Democo (ex-Van Den Briele, op Centrum Zuid), waar ruimte is voor zowel theorie- als praktijklessen. “Strikt genomen is elk bedrijf waar een heftruck rondrijdt een potentiële klant,” vat Ingrid Nys de doelgroep van het nieuwe bedrijf samen. "De trainingen draaien rond veiligheid, gezondheid, communicatie en leiderschap. Trainingen kunnen snel worden ingepland en attesten worden snel geleverd.”

Noa TrainingsNOA Trainings werd precies 5 jaar geleden opgericht en telt in totaal 7 vaste werknemers. Daarnaast wordt een beroep gedaan op een team van een 15-tal freelance trainers.