Nieuw platform begeleidt creatieve toptalenten

Vanuit de vaststelling dat er heel wat creatieve ideeën verloren gaan omdat ze niet in een business-model werden gegoten, hebben 3 ondernemende managers de handen in elkaar geslagen. Met de oprichting van Creative Inc. willen Karl Boumans (Creazy), Geert Conard (IT Consult Services) en Jean-Pierre Segers (PHL Business School) creatieve toptalenten begeleiden naar de opstart van een succesvolle onderneming. "Het is een platform en een netwerkorganisatie om coaching en ondersteuning te geven aan onbenut talent," legt Jean-Pierre Segers (foto) uit. "Het zou zonde zijn om door een gebrek aan zakelijke inzichten supergoede ideeën verloren te zien gaan. Vandaar dat we mensen rondom de creatievelingen willen verzamelen, die het klappen van de zweep kennen en de ontbrekende schakel kunnen vormen om een innovatief verhaal tot een goed einde te brengen."

Creative Inc. wil daarbij experts samenbrengen uit het bedrijfsleven, de overheidssector, kennisinstellingen, de creatieve industrie en de sociale sector. Die worden in het Creative Innovation Lab gematcht met creatieve geesten. Een aantal partners liggen al vast. "Het netwerk voor Business Angels BAN Vlaanderen heeft via directeur Reginald Vossen zijn steun toegezegd," aldus nog Jean-Pierre Segers. "En ook Thalento van Ben Greeven springt mee op de kar door een assessment-tool ter beschikking te stellen om kandidaten te screeen op ondernemerscompetenties. Verder kunnen we een beroep doen op de ervaring en expertise van Flanders District of Creativity. Het partnerschapsnetwerk zal nog verder uitgebreid worden. We kijken hiervoor ook over de grens, in o.a. Nederland, Denemarken en Noorwegen.”

Creative Inc. wil eerst het platform verder uitdiepen en vanaf 1 januari 2013 starten met de begeleiding van de eerste toptalenten.