Nieuws Limburg Nieuw uit Hamont: kabel met ingebouwde laadpaal

Nieuw uit Hamont: kabel met ingebouwde laadpaal

Nieuw uit Hamont: kabel met ingebouwde laadpaal

Het bedrijf EV-quip uit Hamont-Achel brengt een nieuw product op de markt: de NRGkick. “Het is een kabel die als mobiel laadstation wordt gebruikt om elektrische wagens op een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke manier op te laden”, vertelt zaakvoerder Stephan Vandebeeck.

“Goed twee jaar na de introductie op het Autosalon, is de Belgische markt klaar voor ons product”, zegt Vandebeeck. “De constructeurs die inzetten op elektrische wagens zijn enorm toegenomen, maar dat is niet het geval voor de laadstations, die vooral in landelijk gebied schaars zijn. Een laadstation thuis installeren, is dan weer bijzonder duur. Daarom bieden we met de NRGkick een volwaardig alternatief: een kabel met een ingebouwde laadpaal, die je gewoon in het stopcontact kan steken om de wagen op te laden.”

“Een belangrijk voordeel is dat alle resultaten kunnen uitgelezen worden”, aldus nog de zaakvoerder. “Zo kan een werknemer met een elektrische bedrijfswagen aan zijn werkgever bewijzen hoeveel stroom hij precies heeft opgeladen om een vergoeding voor te krijgen. Vergelijk het met een klassieke tankkaart, waarbij de werkgever meteen een overzicht krijgt hoeveel brandstof er getankt wordt.”

Speciaal om de producten van dit segment te gaan verdelen in de Benelux heeft Vandebeeck EV-quip opgericht, een nieuw bedrijf dat naast de gekende machinehandel Euroquip opereert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer