Nieuws Limburg Nieuw uit Limburg: keukenafval wordt plantenvoeding

Nieuw uit Limburg: keukenafval wordt plantenvoeding

Nieuw uit Limburg: keukenafval wordt plantenvoeding

Er kwamen ook een aantal Zuid-Koreanen aan te pas, maar toch mogen we The Mulch als een Limburgse uitvinding beschouwen. De familie van Ratingen van het Hasseltse Fritel brengt een toestel op de markt dat keukenafval droogt en verpulvert tot herbruikbare plantenbemesting.

“In de meeste huishoudens worden de etensresten als fruitschillen, vlees- en visoverschotten, aardappelschillen, groenteafval en dergelijke (tijdelijk) binnen bewaard, in een afvalemmertje of zelfs in de grote vuilnisbak”, weet Cindy van Ratingen van Fritel. “Naar buiten lopen voor de groencontainer of composthoop is niet voor elk klokhuis of wat aardappelschillen een aangename optie. Binnen is het afval echter, zeker in de zomer, een bron van duffe geuren, zorgt het voor fruitvliegjes en zelfs maden en leidt het tot lekkende vuilzakken. Vandaar dat we zijn gaan nadenken over een toestel dat deze nadelen kan aanpakken.”

Het resultaat is The Mulch. Een apparaat met een afgesloten container (mini en maxi versie) die het keukenafval in enkele uren maalt én droogt tot een fijne, aangenaam ruikende droge stof. “Het gebeurt allemaal geur- en geruisloos”, weet Cindy van Ratingen. “Het residu kan direct dienen als plantenvoeding.”

Fritel brengt The Mulch in de handel via de elektrozaken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.