Nieuws Limburg Nieuw van hier: hartritme controleren met gsm

Nieuw van hier: hartritme controleren met gsm

Nieuw van hier: hartritme controleren met gsm

Qompium, een startend bedrijfje uit Hasselt (°2014), is door Agoria bekroond met de eHealth Award voor het beste mobiele project in de gezondheidszorg. Een prestigieuze onderscheiding, die zeker tot over de landsgrenzen weerklank zal krijgen. Waar gaat het over?

qompiumQompium heeft een app ontwikkeld waarmee een smartphone hartritmestoornissen kan detecteren. Meer bepaald kan de toepassing FibriCheck snel (in 60 seconden) en accuraat stoornissen vaststellen door kleurveranderingen in de vingertop waar te nemen. De gegevens kunnen direct naar de dokter worden verstuurd. Volgens de jury van de Agoria eHealth Awards kan de applicatie een belangrijke rol spelen bij de preventie van beroertes, maar eveneens bij het opvolgen van bestaande hartpatiënten. Ook de zorgactoren geloven sterk in het potentieel van FibriCheck (heette eerst Cardimoni). Daarom gebeuren er al testen mee door specialisten van het Ziekenhuis Oost-Limburg en de Mobile Health Unit van de Universiteit Hasselt.

“We zijn heel blij met deze erkenning, zeker gezien de sterkte van de deelnemers,” zegt Jo Van der Auwera van Qompium. “Deze award is een beloning voor al ons harde werk en toont aan dat we op de goede weg zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.