Nieuw: zelf uw zonnepanelen tekenen en berekenen

Een offerte aanvragen voor zonnepanelen is vaak een hele klus. Klanten durven niet goed beslissen omdat de terugverdientijd onzeker is en ze een esthetische verminking van hun huis vrezen.

3D Calculator_3G&D Energy uit Tongeren heeft er iets op gevonden. Samen met Happit uit Meeuwen-Gruitrode hebben ze een 3D-calculator ontwikkeld. Hiermee kunnen particulieren zelf een tekening maken van hoe de panelen op hun dak zullen liggen. Ze kunnen er bovendien een exacte prijs mee berekenen.

"Het enige dat ze moeten doen is een online vragenlijst invullen," zegt Gert Geraerts, zaakvoerder van G&D Energy. "Die parameters worden verwerkt door een webapplicatie die, zonder extra plug-ins, 3D-weergaves oplevert. Het is een realistische simulatie van de zonnepanelen op het dak van het eigen huis, inclusief de schaduw van eventuele schoorstenen, enzovoort."

De toepassing, gebouwd door Happit, is gekoppeld aan het ERP-systeem van G&D Energy, dat op basis hiervan een gedetailleerde offerte kan opstellen. "De respons is heel positief," aldus nog Gert Geraerts. "Het is met dergelijke innovaties dat er nog een verschil kan gemaakt worden in onze sector."