Nieuws Limburg Nieuwbouw verwelkomt biotech-bedrijven

Nieuwbouw verwelkomt biotech-bedrijven

Nieuwbouw verwelkomt biotech-bedrijven

Nauwelijks 2 jaar na de opening van het incubatorgebouw BioVille op de universitaire campus in Diepenbeek, wordt donderdag een tweede vleugel geopend en worden de plannen bekendgemaakt voor een verdere verdubbeling van de oppervlakte. Met middelen van Limburg Sterk Merk en LRM willen POM-Limburg en de UHasselt ruimte creëren voor nieuwe biotechnologische bedrijven.

BioVille huisvest momenteel al 14 bedrijven uit de sector van de life sciences, die samen zo’n 70 mensen tewerkstellen. De groei van deze jonge ondernemingen, vaak ontsproten uit ideeën van wetenschappers aan de universiteit, doet hen echter uitkijken naar bijkomende laboratoria en kantoorruimte. Vandaar dat het bestuur van BioVille donderdag een tweede vleugel opent. Hoe lang deze accommodatie zal volstaan voor bestaande én nieuwe ondernemingen, is niet duidelijk. Er zijn immers concrete plannen om een tweede incubatorgebouw van 2000 m2 op te richten voor jonge, startende biotechbedrijven. Investeringsmaatschappij LRM en Limburg Sterk Merk (LSM) hebben hiervoor middelen op tafel gelegd.

“De combinatie van hoogwaardige infrastructuur in BioVille, de sectorexpertise en het risicokapitaal van LRM, de toegang tot lokale onderzoeksinstituten en medische centra, en de sectorondersteunende activiteiten van LifeTechLimburg hebben duidelijk geleid tot een versnelde uitbouw van de life sciences-sector in onze regio”, zegt Marc Vandeput, gedeputeerde van economie en voorzitter van LifeTechLimburg. “De geplande uitbreiding van BioVille past in onze strategie om deze hoogtechnologische economische speerpuntsector in onze regio te verankeren en verder uit te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.