Nieuws Limburg Nieuwe afvaloven wordt dolfijn in plaats van walvis

Nieuwe afvaloven wordt dolfijn in plaats van walvis

Nieuwe afvaloven wordt dolfijn in plaats van walvis

Bionerga in Houthalen-Helchteren heeft van het provinciebestuur een vergunning gekregen om een nieuwe oven voor de verbranding van afval te bouwen. De nieuwe installatie komt op de industriezone Centrum-Zuid en zal maximaal 200.000 ton huishoudelijk afval mogen verwerken. Dit is 90.000 ton minder dan Bionerga in de vergunning had aangevraagd, waardoor het dus niet langer om een ‘super-oven’ zou gaan. De provincie vindt immers dat ecologische overwegingen moeten leiden tot minder bedrijfsafval, waardoor de verbrandingscapaciteit kan verminderd worden.
Met deze verminderde capaciteit, het opleggen van bijzondere voorwaarden en de verplichting tot een open communicatie wil de provincie tegemoet komen aan de bezorgheden van de gemeente Houthalen-Helchteren en alle bezwaarschriften van omwonenden.

Burgemeester Yzermans is verdeeld gelukkig met de beslissing. “De walvis is een dolfijn geworden, daar zijn we blij over. Er wordt van 2 lijnen naar 1 gegaan, de superoven is dus afgevoerd. Maar, wij hebben altijd gepleit voor maximaal 150.000 ton. We gaan nu de vergunning grondig bekijken en overwegen om al dan niet in beroep te gaan. Hier hebben we nog een maand de tijd voor.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.