Nieuwe baas en naam voor Helvoet Pharma Alken

Datwyler Pharma Packaging Belgium wordt de nieuwe naam van Helvoet Pharma in Alken. De groep Dätwyler had al eerder aangekondigd dat de vestigingen vanaf 1 januari qua naamgeving op een uniforme leest zouden worden geschoeid.

Het bedrijf heeft om de ambities waar te maken meteen ook een nieuwe directeur voor de Alkense productievestiging aangetrokken. Het gaat om Eric Goossens, een Nederlander die voordien actief was in de chemische en automotive sector, onder meer voor Sekisui S-Lec, DSM en Johnson & Johnson. Frans Staes, die voordien de functie van Site Director waarnam, is nu als Sr. Director Industrial Engineering verantwoordelijk voor de engineering op groepsniveau binnen Datwyler Pharma Packaging.

Dätwyler Pharma Packaging is de nummer twee in de wereld op vlak van farmaceutische sluitingen in rubber, kunststof of aluminium. Alle grote farmaconcerns zijn er klant. Het bedrijf heeft het hoofdkwartier in Alken en bestaat momenteel uit vijf productievestigingen, die samen goed zijn voor 1.250 medewerkers en 185 miljoen euro omzet. De vestiging in Limburg telt zo'n 550 mensen en haalt jaarlijks een vrij constante omzet van zo'n 80 miljoen euro.