Nieuws Limburg Nieuwe baas en recordcijfers voor VCST

Nieuwe baas en recordcijfers voor VCST

Nieuwe baas en recordcijfers voor VCST

De producent van tandwielen en andere onderdelen voor de voertuigenindustrie VCST heeft een uitstekend jaar achter de rug. Dat heeft de nieuwe CEO Eric Willekens in een gesprek met de van Het Belang van Limburg gezegd. VCST zag zijn omzet met 9 procent groeien tot 142 miljoen euro. Dit en volgend jaar dienen zich nog rooskleuriger aan.

eric willekensEric Willekens, die in 2004 aan de slag ging bij VCST, volgde vorig jaar Carlo Soors op, die na een carrière van 19 jaar aan de leiding van VCST met pensioen ging. Eric Willekens neemt het roer over op een moment dat VCST de wind in de zeilen heeft, want VCST zette vorig jaar uitstekende cijfers neer. Ook voor het lopende jaar rekent hij op een omzetgroei met 13 à 14 procent, met nog eens een groei met twee cijfers voor 2016. “Op voorwaarde dat de crisis niet opnieuw toeslaat,” houdt Willekens een slag onder de arm.

VCST lijkt daarmee definitief een bijzonder hachelijke periode achter zich te laten. Toen de omzet in 2009 kelderde naar een historisch dieptepunt, moesten de GIMV en de LRM met vers geld bijspringen, wat resulteerde in een kapitaalverhoging van ruim 10 miljoen euro. De opleving van 2011 was van korte duur, zodat we pas sinds 2013 kunnen we spreken van een iets duurzamer herstel. In 2012 werd de aandeelhouderschap grondig door elkaar geschud. De GIMV nam het aandeel van de LRM over, en is sindsdien met 80 procent de grootste aandeelhouder. De rest is in handen van een investeringsmaatschappij (17 procent) en van het management (3 procent).

Globalisatie en innovatie hebben volgens Eric Willekens de groei mogelijk gemaakt. “We hebben het voorbij jaar zowel in China, Mexico als in Roemenië onze omzet kunnen doen groeien,” zegt hij.

Wereldwijd stelt VCST momenteel zo’n 1.200 mensen tewerk. Ruim 440 daarvan zijn werkzaam in Sint-Truiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.