Nieuws Limburg Nieuwe blackbox voor beurzen en events in Hasselt

Nieuwe blackbox voor beurzen en events in Hasselt

Nieuwe blackbox voor beurzen en events in Hasselt

Op de site van de Grenslandhallen heeft de Sportpaleis Group het licht op groen gezet voor de laatste verbouwingsfase. Het centrale deel van het complex, goed voor 4.200 m² oppervlakte, wordt omgetoverd tot een moderne hal voor meer kleinschalige beurzen en events. Hier wordt nog eens 1,5 miljoen tegenaan gegooid.

Bij de overname in januari 2012 stelde Jan Van Esbroeck (Sportpaleis) een investeringsprogramma voor van 14 miljoen euro. Daarvan ging al 8,5 miljoen euro naar de Ethias Arena en 4 miljoen euro naar het Ethias Theater. De omvorming van Esplanade en Hexagoon, oudste delen van de Grenslandhallen, naar een nieuwe expo- en eventruimte vormt nu dus het sluitstuk.

“Om aan de nieuwe noden van event- en beursorganisatoren te voldoen, drong een verregaande aanpassing en modernisering van de Esplanade en de Hexagoon zich op”, zegt Van Esbroeck. “In samenwerking met abv+architecten en aannemingsbedrijf Mathieu Gijbels passen we nu het centrale gedeelte van de Grenslandhallen aan naar een nieuwe en polyvalent te gebruiken blackbox. De typerende glazen piramide op het dak ruimt plaats voor een veel lichtere en energievoordelige dakstructuur, die zal rusten op de bestaande funderingen.” De vrije hoogte van de zaal verhoogt van 3m80 naar 6m50 en het merendeel van de 21 kleinere en storende kolommen in de ruimte verdwijnt. “Zo wordt één grote en flexibel in te delen open ruimte gecreëerd”, verduidelijkt Erik Andries van abv+architecten.

“De vzw Grenslandhallen en Sportpaleis Group bekostigen elk 50% van de verbouwingswerken, die geraamd zijn op 1,5 miljoen euro”, licht Tom Vandeput, voorzitter van de vzw Grenslandhallen, toe. De verbouwing zal begin september voltooid zijn, zodat bij de start van het nieuwe seizoen de eerste activiteiten in de nieuwe infrastructuur plaats kunnen vinden. Het nieuwe complex krijgt de naam Expo Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.