Nieuws Limburg Nieuwe cameratechniek UHasselt heeft wereldpotentieel

Nieuwe cameratechniek UHasselt heeft wereldpotentieel

Nieuwe cameratechniek UHasselt heeft wereldpotentieel

Een uitvinding van een doctoraatsstudent aan de UHasselt zou wel eens voor een totaal andere beleving van een voetbalmatch kunnen zorgen. Patrik Goorts, niet te verwarren met de bonkige ex-spits van KRC Genk en STVV, heeft een systeem ontwikkeld waarmee acties op een voetbalveld vanuit diverse standpunten kunnen getoond worden. De computergestuurde virtuele camera’s laten toe dat spelfases in beeld worden gebracht zoals dat met de huidige camera’s totaal niet mogelijk is. Zo kan de regisseur iedere spelsituatie steeds vanuit de beste hoek te laten zien, ook waar geen vaste camera’s staan opgesteld. Hij kan ook het beeld bevriezen en rondcirkelen om bijvoorbeeld een buitenspelsituatie of voorzet te analyseren.

beeld Goorts thesis“Het systeem werd in de eerste plaats ontwikkeld met het oog op voetbaluitzendingen, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld wedstrijdanalyses en voor videoconferenties, afstandsonderwijs en telechirurgie,” legt Patrik Goorts uit.

De UHasselt gelooft sterk dat de technologie van Goorts potentieel heeft om de wereldmarkt te veroveren. De beelden zijn qua resolutie goed genoeg om op tv getoond te worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.