Nieuwe CEO aan het hoofd van BKM

Rigo Gielen wordt Managing Director van BKM, de Hasseltse telecom- en ICT-onderneming die sinds vorig jaar deel uitmaakt van Orange Belgium. Mede-oprichter Bart Soetaers gaat zich toeleggen op de verkoop.

BKM werd in 1994 opgericht door Bart Soetaers en Marc Max. Het duo bouwde het bedrijf uit van een eenvoudige telecomverdeler naar een nationaal georiënteerde ICT-integrator met 230 personeelsleden en 50 miljoen euro omzet. Om de klanten en de expertise van de medewerkers binnen te halen, en bovendien het eigen aanbod te verruimen met specifieke B2B-oplossingen, nam Orange in april 2019 de hele winkel over.

Orange heeft grootse plannen met BKM. Om de verdere groei invulling te geven, is Rigo Gielen aangesteld als Managing Director. Hij is sinds de overname in 2019 CFO bij BKM. Hij staat volgens werkgever Orange bekend voor "zijn zakelijke uitmuntendheid, zijn strategische visie en uiteenlopende leidinggevende vaardigheden".

De rol van Managing Director behoorde tot dusver toe aan mede-oprichter Bart Soetaers. Die wordt nu Business Development Manager van het bedrijf. In die hoedanigheid zal hij nieuwe klanten en projecten gaan aantrekken. Werner De Laet, Chief Enterprise Officer van Orange Belgium, houdt eraan om Bart Soetaers alvast te "bedanken voor zijn uitstekende werk bij het oprichten en leiden van een sterk en succesvol bedrijf”.