Nieuws Limburg Nieuwe directeur bij Van Lanschot in Limburg

Nieuwe directeur bij Van Lanschot in Limburg

Nieuwe directeur bij Van Lanschot in Limburg

Vermogensbankier Van Lanschot heeft een nieuwe regiodirecteur voor Limburg. Greet Nys vervangt Martine Smets die het huis heeft verlaten. “Wij zijn er om te blijven, én om te groeien”, zegt Greet Nys. Het vertrek van Martine Smets bij Van Lanschot heeft de geruchtenmolen danig aan gang gezet in Limburg. De sector van vermogensbeheerders heeft de jongste jaren al een hele carrousel gekend, en door het vertrek van Martine Smets naar Merit Capital, werd hier en daar gefluisterd dat het gerenommeerde F. Van Lanschot Bankiers zijn tapijten in Limburg zou oprollen.

“Niets is minder waar”, zegt Rob van Oostveen, gedelegeerd bestuurder van Van Lanschot België. “We blijven hier en we willen hier ook groeien.”

Greet Nys verdiende haar sporen bij de voormalige Generale Bank en werkt sinds 17 jaar voor Van Lanschot, zetel Antwerpen. “Ik heb als vermogensbeheerder al een band met deze regio opgebouwd, ik was hier ook voorheen al regelmatig om klanten te bezoeken”, zegt Nys.

Strategie
Nys wordt verantwoordelijk voor een team van 13 mensen in de kantoren van Hasselt en Lanaken, en krijgt ook het gebied tot aan de rand van Leuven toegewezen. “Wij blijven ook vasthouden aan onze strategie: een persoonlijke aanpak, waarbij we veel tijd en moeite steken in onze klant, en met kostentransparantie en duurzaam bankieren als leitmotiv.” Van Lanschot mikt zoals bekend op particulieren en institutionelen (organisaties, instellingen, congregaties, enz.) met een vermogen vanaf 250.000 euro.

Duurzaam
Van Lanschot is de grootste en oudste onafhankelijke private banker van de Benelux, met 30 kantoren in Nederland en 7 in België. Het aandeel staat genoteerd op de beurs van Euronext Amsterdam. Eind vorig jaar beheerde Van Lanschot een vermogen van bijna 50 miljard euro.

Het Forum Ethibel heeft onlangs zijn keurmerk op het vlak van verantwoord ondernemen gehecht aan de hele balans (beleggingen en kredieten) van Van Lanschot over 2011. Het certificaat moet jaarlijks hernieuwd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.