Nieuws Limburg Nieuwe directeur moet bedrijven naar Genk lokken

Nieuwe directeur moet bedrijven naar Genk lokken

Nieuwe directeur moet bedrijven naar Genk lokken

Joris Merckx is benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe vennootschap NV Thor Park. Het gaat om een samenwerking tussen LRM, Stad Genk en KU Leuven, die een inbreng doen van 40 miljoen euro. Merckx krijgt de opdracht op de bedrijvenzone Thor Park in Waterschei verder te ontwikkelen tot een magneet voor innovatieve bedrijven, met belangrijke focus op de energie- en maaksector.

Joris Merckx is een 56-jarige bio-ingenieur die in binnen- en buitenland diverse managementfuncties uitoefende bij industriële multinationals zoals Monroe, Henkel en Chemetall. Hij gaat nu de kar trekken van NV Thor Park, een onderneming die op de voormalige mijnsite van Waterschei de economische bedrijvigheid moet aanzwengelen. In de nieuwe structuur brengt Stad Genk via het AGB voor zo’n 20 miljoen euro aan gronden in. LRM legt hetzelfde bedrag in cash op tafel en de KU Leuven doen er nog een half miljoen bij. Dat startbudget moet voor Merckx volstaan om de bestaande bedrijven te ondersteunen en nieuwe binnen- en buitenlandse spelers uit de energie- en maakindustrie naar Waterschei te lokken.

“Ik ben zeer tevreden om mijn schouders te kunnen en mogen zetten achter een maatschappelijk zeer relevant project dat enkele van de meest uitdagende vraagstukken van de 21e eeuw recht in ogen kijkt”, zegt Joris Merckx. “Het Thor Park beschikt over een stevig fundament met alle elementen voor een perfecte symbiose van innovatieve technologie en maatschappelijke transitie. Het is mijn ambitie om samen met de partners en het nieuwe team, Thor op de landkaart te zetten, ook buiten de landsgrenzen. Daarbij zetten we vooral verder in op de energietransitie, maar ook willen we de maakindustrie weer terughalen naar ons land. Thor zal als sterk merk synoniem worden voor duurzame en innovatieve economische valorisatie.” Tot Heil Onzer Ribbenkast!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.