Nieuws Limburg Nieuwe directeur voor bakkerijgroep Cretskens

Nieuwe directeur voor bakkerijgroep Cretskens

Nieuwe directeur voor bakkerijgroep Cretskens

Crelem Bakeries, het snelgroeiende bedrijf van de Limburgse ondernemer Raymond Cretskens, heeft Geert Coppieters aangeduid als nieuwe directeur. Hij volgt Jean-Marie Machiels op, die 2 jaar geleden de bakkerijgroep in handen kreeg en er de nummer 2 op de Belgische markt van maakte.

Het verhaal van de voormalige bakkerijgroep Le Bon Grain is gekend. Na het faillissement vochten de grote jongens een bitse strijd uit om de producent van brood en banket in te lijven. Het was echter de Maaslandse ondernemer Raymond Cretskens, die samen met een vennoot aan het langste eind trok en het bakkerij-imperium overnam. Jean-Marie Machiels werd aangesteld als algemeen directeur en kreeg de taak om Crelem Bakeries, zoals de nieuwe entiteit werd gedoopt, opnieuw op de rails te krijgen.

Dat lukte wonderwel, want Crelem Bakeries, dat intussen voor 100% van de familie Cretskens is, mag zich vandaaag de tweede belangrijkste aanbieder van dagvers brood en banket in de Belgische markt noemen. Er werken 250 mensen en de omzet bedraagt 40 miljoen euro. Een uitstekend rapport voor Jean-Marie Machiels, die nu de fakkel overdraagt aan Geert Coppieters.

De nieuwe directeur is geen onbekende in de sector. Hij mag meteen nieuwe toekomstplannen uitwerken. “Er zal fors ingezet worden op uitbreiding van het productgamma met focus op smaak, gezondheid en ecologie”, stelt Geert Coppieters. “Tegelijk gaan we investeren in verbeteringen, zoals automatisatie en de uitbreiding van onze voertuigenpark. Met de nieuwe infrastructuur is Crelem Bakeries klaar voor de volgende sprong voorwaarts.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.