Nieuws Limburg Nieuwe drukpers moet prijs drukken bij Baillien-Maris

Nieuwe drukpers moet prijs drukken bij Baillien-Maris

Nieuwe drukpers moet prijs drukken bij Baillien-Maris

Deze week zullen op de Genkersteenweg in Hasselt enkele grote opleggers uit Duitsland arriveren om een gloednieuwe drukpers van 2,5 miljoen euro te leveren bij Baillien-Maris. Het zal een maand duren vooraleer het technische pronkstuk van leverancier Heidelberg volledig is opgebouwd.

Drukkerij Baillien-Maris bestaat al sinds 1882 en is daarmee ongetwijfeld één van de ouderdomsdekens in de sector. Nochtans blijven Clement Baillien en zijn zoon Patrick, die de operationele leiding van het familiebedrijf in handen heeft, met hun tijd meegaan. “De ervaring leert dat wie niet investeert al snel hopeloos achterop geraakt”, vertelt Patrick Baillien (foto). “Ook wij moeten voortdurend inspanningen leveren om snelheid en kwaliteit te verbeteren en prijzen te drukken. De concurrentie neemt nog steeds toe. Via digitale kanalen wordt drukwerk vandaag over de hele wereld besteld.”

En dus investeert Baillien-Maris in nieuwe technologie om de troeven als lokale leverancier te kunnen uitspelen. “We zijn de eerste klant in de Benelux voor de Heidelberg Speedmaster XL 106/8P,” aldus nog Baillien. “Het is een machine waarbij niet meer eerst de recto en daarna de verso-zijde moet gedrukt worden, maar alles in één beweging verloopt. Halverwege en op het einde van de pers staat geavanceerde meetapparatuur om ‘spectraal’ de kleuren en afmetingen nauwgezet te controleren en bij te sturen. De afgeleverde kwaliteit wordt op die manier sterk verhoogd.”

Vegetale inkt
Met de aankoop van deze pers zet Baillien-Maris tevens de weg van de ecologische verantwoorde druktechnieken verder. “Als partner van de organisatie van FSC-labels, kan je ons drukwerk traceren tot aan de boom waar het papier van gemaakt werd,” legt de zaakvoerder uit. “We maken bovendien gebruik van vegetale inkten en groene stroom. Tegenwoordig een belangrijke voorwaarde voor heel wat klanten, zeker zij die zelf investeren in energiezuinige technieken, zoals Radson, Jaga, Vandersanden Steenfabrieken of Groep Bruno.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.